Theresa Kis

Theresa Kisanga Bora coneguda com Theresa Kis és una excepcional cantant i compositora de gospel autodidacta. Nascuda a Kinshasa (RDC) del Sr. Kisanga Kabongelo Gaston i la Sra. Mariamu Bora, Therese és la petita de 7 germans. Va ser dins de la seva família on la Theresa va donar els seus primers passos en el cant i ja aleshores s’intuïen els inicis d’un talent prometedor.

El 2001 es va veure obligada a abandonar el seu Congo natal i es va traslladar a Bèlgica. L’any 2006 la Theresa es va incorporar al cor místic “les chérubins” on, tot i la seva curta edat, el seu talent la va fer destacar ràpidament entre els seus companys. El 2007, va tenir l’honor de cantar per a la família reial belga a la catedral de Saint-Michel i Gudule.

L’any 2008 de la mà del seu mentor, Gaëtan Kindidi, es va incorporar al “Gospel Choir of Mons”, on es va familiaritzar amb els fonaments de la música gospel, va perfeccionar les seves habilitats i va tenir l’oportunitat de treballar amb alguns directors de cors reconeguts, en particular Georges Seba i Didier Likeng…

Va ser el 2018 que Theresa va decidir emprendre la seva pròpia carrera en solitari amb el llançament del seu primer senzill Elonga. Gràcies a l’acollida favorable del seu públic, ara té dos senzills més, Hakuna (el 2019) així com Na Lingi yo (Cançó d’amor) el 2021. Amb la seva música, Theresa vol difondre un missatge d’amor a través del Gospel (evangeli).

A poc a poc aquesta jove artista s’ha fet un lloc entre els grans talents del gospel belga. Té les seves influències musicals d’artistes com CeceWinans, Kim Burell, Karen Clark Sheard, Tina Campbell, Marvin Winans, Marvin Sapp, Whitney Houston, India Arie o Jonathan McReynolds…

Theresa Kis
elements decoratius

Enllaços externs: