Didier Likeng

Didier Likeng

Aquest camerunès d’origen, nascut a Yaoundé, és un músic autodidacta amb una sòlida experiència en cors i escenaris. Didier Likeng va desenvolupar ben aviat una passió pels espirituals negres i el gospel, ja que cantava al cor de la seva església des dels 10 anys.

Amb només 13 anys va formar i dirigir diversos grups musicals al Camerun. Dos anys més tard es va convertir en el director del cor juvenil i en el principal organista de la seva església, la qual reunia prop de 1.500 fidels cada diumenge.

Likeng toca diversos instruments musicals i canta amb gran talent. És un apassionat dels espirituals negres i de la música gospel, que ha practicat i estudiat durant molts anys. Ràpidament es va convertir en un dels grans animadors de música gospel a Europa. Els seus companys el consideren un artista dotat i innovador, impulsat per la seva fe en Déu.

Actua amb molts grups musicals professionals i semiprofessionals arreu. Acompanya molts artistes de tot el món com a director musical, instrumentista o cantant. És un gran compositor, arranjador i productor artístic de més de 150 discos enregistrats per a artistes amb estils força diversos.

Professor de cant de gospel a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de Barcelona des del 2005, director de cor i supervisor de pràctiques, Didier Likeng és regularment convocat per dirigir classes magistrals i tallers de cant de gospel a diversos països.

Del 1990 al 2002, va formar part del prestigiós grup de gospel francès “The Black and White Gospel Singers”. Des de la seva creació el 1992, ha dirigit el grup “The Marvelous Gospel Singers” a Bèlgica així com d’altres formacions corals com “The Zion Gospel Spirit”, “The Gospel Wings”, “Gospel Anthology”… És també el director musical de la gira “Gospel For Life”. Canta com a solista amb el cor “Gospel per a 100 veus”, inicia i anima diversos grups vocals a tot Europa i es troba implicat en diversos projectes de creació musical. Va crear el projecte “Sky” (barreja de música Gospel i Suffi) amb el famós cantant d’origen turc Melike.

Ha compartit escenari amb alguns dels grans de la música gospel en més de 3.500 concerts.

Didier Likeng
elements decoratius

Enllaços externs: