Ezequiel Barrios

Ezequiel neix a Arrecife (Lanzarote) i comença els seus estudis de música a la seva illa natal, als 8 anys, en l’especialitat de saxofon. Als 16 anys es trasllada a Tenerife per continuar els seus estudis de música, en primer lloc al Conservatori Professional de Música de Santa Cruz de Tenerife i més tard al Conservatori Superior de Música de Canàries.

Mentre estudia l’especialitat de saxofon i realitza nombrosos cursos de perfeccionament amb saxofonistes d’arreu d’Europa, s’apassiona per la direcció coral i pel gospel, ampliant així els estudis en aquesta àrea musical amb directors vocals. Als 18 anys, quan comença a estudiar apartats de direcció coral, també s’inicia en la direcció del seu primer cor, el Coro Unido de Tenerife.

S’ha format amb directors, músics i productors de diferents països i ciutats, tant en relació a la música moderna pel seu instrument, el saxofon, com pel cant modern i per a especialitzar-se en el gospel. Com que no hi ha una escola específica de música gospel, busca professionals particulars i independents del gènere i de diferents llocs.

Després de dirigir el Coro Unido de Tenerife, Gospel Shine Voices, Gospel Shine Voices Kids i Añaza Gospel Kids, entre d’altres, decideix crear l’Escola Gospel de Canàries, destinada a la formació i divulgació de la música gospel. Alhora forma Naturally, un grup professional especialitzat en aprofundir en les diferents textures que presenten les harmonies de la música gospel, soul, r&b, etc.

Actualment, amb més de 20 anys d’experiència dirigint i sobre els escenaris, Ezequiel Barrios és el president de l’Asociación Escuela Gospel de Canarias, director musical de Canarias Gospel Choir i Sevilla Gospel Choir, productor musical de Naturally, director artístic de la cimera de gospel, Canarias Gospel Summit i del festival Black Sound Costa Adeje. Imparteix tallers de formació per diferents punts i cors del panorama nacional, centres educatius, escoles de música i realitza produccions per a diferents grups musicals.

Ezequiel Barrios
elements decoratius

Enllaços externs: