El Campus Gospel de Rajadell torna del 8 al 10 de juliol amb un dels millors cartells de la història del festival

El Campus Gospel de Rajadell torna els dies 8, 9 i 10 de juliol amb un dels millors cartells de la història del festival. La 16a edició del certamen recupera la normalitat després de dos anys d’absència a conseqüència de la situació de pandèmia i ho fa amb energies renovades i una proposta cultural de màxim nivell. El festival comptarà amb la participació dels músics nord-americans Dexter Walker i Cinque Cullar, figures clau de l’escena musical de Chicago, bressol mundial de la música gospel. Walker, que exercirà de Resident Reverend, és director del Zion Movement Choir, guanyador de nombrosos premis i reconeixements i col·laborador de grans noms de l’escena americana. Per la seva part, el pastor Cullar es va formar al prestigiós Soul Children de Chicago de Walt Whitman.

Els tres concerts

El festival programarà els concerts les nits de divendres, dissabte i diumenge a la plaça de l’Església, al bell mig del nucli de Rajadell, un marc incomparable per a un festival d’estiu. El divendres 8 de juliol (22.00 hores) el protagonisme serà per al Safari Choir, dirigit per Eirik Kaaasa, director d’un dels grups de gospel més reconeguts de Noruega.

Dissabte (22.00 hores) serà el torn del grup belga The Gospel Wings, encapçalat per Didier Likeng, que repeteix presència a Rajadell amb un cor de gran qualitat musical. Finalment, diumenge a la tarda (19.00 hores) la gran festa de cloenda en format de concert comptarà amb l’actuació dels Esclat Gospel Singers & Esclat Gospel Junior. Les entrades pels tres concerts es poden adquirir a través de la pàgina web campusgospelrajadell.org a un preu de quinze euros per a cada actuació. També hi ha disponible un abonament per a les tres actuacions a un preu únic de 36 euros. En paral·lel, les entrades es podran comprar a la mateixa plaça de l’Església 30 minuts abans de cada concert.

Novetats

El festival arriba amb novetats, entre les quals destaca un nou espai per assajar, ubicat a l’interior del Castell de Rajadell i l’estrena de la Gospel Movie. En aquesta edició es projectarà la pel·lícula Amazing Grace, que gira al voltant d’una de les figures mundials del gospel, Aretha Franklin, i que inclourà un col·loqui posterior. Un dels actes que es manté és el Sunday Service, en format de reunió diumenge al matí amb tots els participants al festival en un espai proper al bosc que fa que l’experiència sigui única i molt emotiva.

Les inscripcions als tallers, a bon ritme

L’organització ja suma una setantena d’inscripcions per als tallers per aprendre a cantar gospel, un dels plats forts del festival. Durant els tres dies de Campus Gospel, es preveu que prop d’un centenar de persones aficionades a la música gospel de Catalunya, de la resta de l’Estat i també de França, Itàlia o Suïssa participin de la comunitat de campusins. Les inscripcions s’han de fer a través de la pàgina web del festival (campusgospelrajadell.org).

El festival compta amb l’organització dels Esclat Gospel Singers i de l’Ajuntament de Rajadell i té com a col·laboradors l’Associació Cultural Recreativa de Rajadell, els Bastoners de Rajadell, Cal Valls, Collbaix, Copisteria Sarrió, Electricitat Josep Oliva, Mengem Bages, Parròquia Sant Iscle i Santa Victòria de Rajadell, Regió7, Restaurant Ca l’Isclet i Restaurant Cal Miliu.